Teritoriul acoperit de SDL 2023-2027

Asociația „Valea Tutovei si Zeletinului” este un parteneriat public-privat care urmărește să contribuie, prin implementarea cu succes a  strategiei de dezvoltare locală, în perioada 2023-2027, la valorificarea potențialului local în vederea dezvoltării sociale, economice și culturale a teritoriului. Strategia de dezvoltare locală este constituită urmărind obiectivele Planului National Strategic, PS PAC 2023-2027, dar și în funcție de nevoile identificate în analiza diagnostic din SDL.

GAL Valea Tutovei și Zeletinului se întinde pe un spațiu omogen din Regiunea Nord-Est datorită caracteristicilor fizico-geografice (din punct de vedere geografic fiind un teritoriu compact – fără întreruperi), socio-economice, specificității activităților desfășurate în zona respectivă, relieful fiind variat și format din pășuni, deal și podiș. Spațiul eligibil este format din 15 comune din județele Vaslui și Bacău, înregistrând o suprafața de 920,48km2, din care 90% aparțin județului Vaslui și 10% județului Bacău, cuprinzând comunele Băcani, Ciocani, Coroiești, Gherghești, Iana, Ibănești, Ivești, Perieni, Pogana, Pogonești, Puiești, Tutova, Voinești (din județul Vaslui) și comunele Glăvănești și Podu Turcului (din județul Bacău).

Potrivit Recensământului Populației și al Locuințelor din 2021, numărul total de locuitori din teritoriul „Valea Tutovei si Zeletinului” era de 41.013 persoane,

Comunele member GAL:

  1. Bacani din judetul Vaslui;
  2. Ciocani din judetul Vaslui;
  3. Coroiesti din judetul Vaslui;
  4. Gherghesti din judetul Vaslui;
  5. Iana din judetul Vaslui;
  6. Ibanesti din judetul Vaslui;
  7. Ivesti din judetul Vaslui;
  8. Perieni din judetul Vaslui;
  9. Pogana din judetul Vaslui;
  10. Pogonesti din judetul Vaslui;
  11. Puiesti din judetul Vaslui;
  12. Tutova din judetul Vaslui;
  13. Voinesti din judetul Vaslui;
  14. Glavanesti din judetul Bacau;
  15. Podu Turcului din judetul Bacau;