Despre Noi

 G.A.L. Valea Tutovei si Zeletinului

Misiunea noastra este aceea de a creste calitatea vietii oamenilor din Valea Tutovei si Zeletinului prin valoarea muncii lor.

Asociatia „Valea Tutovei si Zeletinului” este un parteneriat public-privat care si-a inceput activitatea la inceputul lunii Podu Turc 9ianuarie 2012. In curand va lua fiinta ca asociatie cu personalitate juridica, de drept privat si fara scop patrimonial.

Teritoriul Valea Tutovei si Zeletinului este situat in partea sud-vestica a judetului Vaslui, incluzand si comunele Podu Turcului si Glavanesti situate in sud-estul judetului Bacau. Teritoriul este format din 15 comune amplasate pe drumurile Barlad-Bacau, Barlad-Podu Turcului-Glavanesti , Bacani-Ibanesti: Bacani, Ciocani, Coroiesti, Gherghesti, Iana, Ibanesti, Ivesti, Perieni, Podu Turcului, Pogana, Pogonesti, Puiesti,Tutova si Voinesti.

Populatia existenta in spatiul „Valea Tutovei si Zeletinului” este de 44.547 de locuitori, suprafata teritoriului este de 923,79 kmp, iar densitatea populatiei este de 48,22 locuitori/kmp. Sunt patru comune care fac parte din zonele defavorizate: Gherghesti, Ibanesti, Puiesti, Voinesti.

 

 

IMG_0072

 

Asociatia a fost constituita din 58 de membri: 15 consilii locale, 37 parteneri privati, 6 reprezentanti ai societatii civile.

 

 

Comune membre GAL: Bacani, Ciocani, Coroiesti, Glavanesti, Gherghesti, Iana, Ibanesti, Ivesti, Perieni, Podu Turcului, Pogana, Pogonesti, Puiesti, Tutova si Voinesti.