Casa verde

0

Pliant de informare

Casa Verde

Proprietarii de case au posibilitatea sa-si instaleze sisteme de incalzire care utilizeaza energie regenerabila. Daca in 2010 cererile de finantare nu au acoperit bugetul alocat judetului Vaslui, in 2011 fondurile alocate judetului nostru s-au epuizat in mai putin de o luna de zile.

Sa speram ca si in acest an Ministerul Mediului va anunta o noua sesiune de depunere a cererilor de finantare. casa_verde_2012_programul_casa_verde_2012

Programul, care se adreseaza exclusiv persoanelor fizice, consta in acordarea unor sume fixe, din bugetul Fondului pentru mediu, in functie de tipul instalatiei, astfel:

  • Pana la 6.000 lei pentru instalarea panourilor solare;
  • Pana la 8.000 lei pentru instalarea pompelor de caldura;
  • Pana la 6.000 lei pentru instalatie de producere a energiei termice pe baza de peleti, brichete, tocatura lemnoasa, precum si orice fel de resturi si deseuri vegetale, agricole, forestiere, silvice.

Pentru accesarea acestor fonduri sunt de parcurs urmatorii pasi:

  1. Depunerea cererii de finantare cu documentele solicitate prin program anexate.
  2. Semnarea contractului de finantare in urma selectiei cererii.
  3. Beneficiarul isi alege firma cu care sa execute lucrarile. In momentul finalizarii lucrarilor, in baza facturii emise de firma care a executat lucrarea, copiei dupa contractul de executie, a procesului verbal de receptie a lucrarii si a certificatului de garantie a instalatiei, banii alocati prin contractul de finantare sunt virati in contul beneficiarului.